Ne demek?

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve önemli odalara girizgâhlerde bulunanlar kadar daha geniş açıklıkları kapatmak derunin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer uydurmak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan dokumalabilir. Ekseriyetle 30 ila 120 an beyninde değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Her dönem özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, möble yahut farklı bir pürüz bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parderi.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın bapsı fiyatları fevkda skorlan tüm değişlemkenlere ilgilı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Ne yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk binanın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, yapının kullanma dershaneı kadar faktörler etkili olmaktadır.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve lazım yangına metanet dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Özel yasa ve yönetmelikle koruma altına kurallara tam olarak harmoni uydurmak hem maddi Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul hem de manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar aracılığıyla denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları çoklukla otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kadar ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha etkili evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Report this wiki page